Menu Luk

OM KONCEPTER

Drawing Marathon International

Drawing Marathon International henvender sig til de der har lyst til at udfordre og afprøve deres tegneevner og kreativitet i løbet af et halv- eller hel-tegnemarathon på 8 eller 16 timer. Det gælder for alle – øvede og nybegyndere, voksne og børn, enkeltperson eller gruppe.

Hver time bliver du online præsenteret for en ny spændende tegneudfordring, som du skal løse ved at tegne med dit udvalgte tegneredskab, på papir eller et lignende underlag.

FÅ STARTNUMMER

Du kan deltage alene, som individuel kunstner, eller som kreativ gruppe, familie, skoleklasse eller virksomhed. Tegn hvor det nu passer dig/jer bedst. Når du tilmelder dig, kommer du på Drawing Marathon Internationals VIP-liste med dit startnummer. Kunstelskere, gallerier, mediebureauer, individuelle professionelle såvel som amatører kan være interesseret i dit arbejde. Vil du finde en VIP-kunstner, skal du krydstjekke startnummer på de sociale medier og VIP-listen.

DET OPNÅR DU SOM VIP

  • En sjov dag med mange kreative udfordringer, eksempel 2019/20: “TEGNEUDFORDRINGER“.
  • I en e-mail modtager du dit startnummer, som du kan printe og sætte på dit tøj.
  • Du bliver VIP-DELTAGER og kommer på VIP-listen med dit startnummer.
  • Du inspireres til at arbejde med tegning i din hverdag.
  • Drawing Marathon International diplom (på engelsk) hvis du gennemfører dit marathon, en Gold Artist Badges, en pen og en fantasy-bog

VÆLG HEL- ELLER HALV-MARATHON

Hvis du vælger at følge hel-marathon fra start til slut, løser du 16 kreative tegneopgaver i løbet af 16 timer. Vælger du halv-marathon skal du løse 8 opgaver på 8 timer. HEL-marathon kl. 8:00-24:00 (DKT) eller HALV-marathon kl. 8:00-15:00 (DKT)

TEMA

Hvert år har et tema, som indgår i tegneudfordringerne. Et tema der frit kan fortolkes i dine tegneværker.
2021: “Howe nature livs in you, in your life and your thoughts”.
2020: “Take care of children, who we are – or once were”.
2019: “Care for the earth’s beauty, and save the climate”.

POST KREATIVE VÆRKER

I løbet af det kreative marathon, er du velkommen til at uploade dine udførte marathon-værker på Instagram under et hashtag (#) – ét kreativt værk pr. time.

DELTAG I TEGNEKONKURRENCE

Når Drawing Marathon er afsluttet og du har fuldført dit marathon kan du udvælge ét enkelt værk ved halv-marathon og to værker ved hel-marathon, som skal med i den censurerede tegnekonkurrence.

BLIV UDVALGT AF EN JURY

Du bliver vurderet af en jury af dommere bestående af seks af Danmarks førende eksperter inden for tegning, illustration, billedekunst og design. Juryen er Drawing Marathon Internationals kunstneriske ambassadører. Læs om KATEGORIER

BLIV GOLD ARTIST ELLER GOLD KID

De kreative værker du vælger, skal du uploade under et særligt hashtag for at deltage i en spændende tegnekonkurrence, hvor der bliver udvalgt seks mesterværker. HASHTAGOVERSIGT”  De udvalgte Gold-Artister bliver belønnet med at blive vist i vores online gallery og de modtager et særligt diplom og en gave i form af en bog i fantasy genren.

KRAV TIL DELTAGERNE

Det kræver ikke forudgående undervisning eller særlig forudsætninger at deltage i Drawing Marathon International. Om du er professionel kunstner eller amatør, gruppe eller individ – du tegner ud fra hvor du befinder dig kunstnerisk.

ALDERSGRÆNSE

Børn, unge eller voksne fra 0-100+ år – Drawing Marathon International har ingen aldersgrænser. MEN! Du skal være 13 år for at benytte de sociale medier, derfor skal børn under 13 år alliere sig med en voksenprofil, fx deres forældre, der uploader barnets kreative værker på barnets vegne, men dog med barnets startnummer. I forbindelse med en gruppetilmelding, kan uploading af værker på de sociale medier foretages af fx en ansvarlig lærer eller leder.

TEGNEOPGAVE OG TYPER

Hver tegneopgave under Drawing Marathon er sat til at vare ca. en time. Opgaven kan fx være at tegne noget i din nærhed eller tegne på en følelse. Mere afslører vi ikke nu! De tegneopgaver du skal løse, kan udføres i blyanter, touche eller med farver. Det kræver ikke særlige rekvisitter at deltage, men dit tegneunderlag vil typisk være godt tegnepapir.

KRAV TIL TEGNESTIL

Der er ingen krav til din tegnestil. Men vi anbefaler at du tegner så originalt som muligt, det vil sige ikke efter forlæg, eksisterende figurer eller ikonisk tegnestil. Du bedes bemærke at digital tegning ikke er inkluderet i Drawing Marathon Internationals koncept. Al tegning skal udføres med klassiske tegneredskaber. Få inspiration til materialer “HER